Rólunk - Truviva

A Truviva-sztori

Történetünk úgy kezdődött, hogy hivatásunk (orvos, gyógyszerész, táplálkozási szakember), családtagjaink és barátaink révén találkoztunk a TE történeteddel.

Átéreztük, milyen elkeserítő lehet hosszú hónapokat, sőt éveket várni a babára, kitartóan próbálkozni, majd szembesülni a meddőség diagnózisával. Sejtettük, hogy tele vagy bizonytalansággal, kétellyel, megválaszolatlan kérdésekkel, netán önváddal, szégyenérzettel.

Tudtuk, nem maradhatsz egyedül: beszélnünk kell a meddőségről. Így született meg a meddőségkezelő iránytű ötlete, mellyel 2019-ben fődíjat nyertünk a Hiventures vállalkozó nőknek kiírt StartupHer versenyén. Örömünkre szakmai partnerként mellénk állt a meddőségi kezelések terén nagy tapasztalattal bíró Róbert Magánkórház is.

A Truviva program három alappillérre épül:

  1. haladó tudásanyagot kapsz, hogy értsd tested jelzéseit (egyes cikkekbe, videókba már most is bepillanthatsz blogunkban, a többi haladó tartalmat applikációnkban érheted el.
  1. segítünk a fogantatáshoz ideális lelki háttér megteremtésében és a stresszkezelésben – saját fejlesztésű audio hanganyagunk egy új, mindfulness alapú technikát tartalmaz.
  1. és társaid leszünk az optimális hormonális egyensúly elérésében (ennek eszköze egy saját fejlesztésű étrend-kiegészítő, mellyel a későbbiekben szintén az elsők között találkozhatsz).

A Truviva alapítói

Shokoya Fatimah Truviva alapító ötletgazda

Shokoya Fatimah - orvostanhallgató, ötletgazda

dr Szesztai Anita Truviva alapító

dr. Szesztai Anita - gyógyszerész

„Barátaimon keresztül megtapasztalhattam, milyen kihívásokkal jár, ha több év próbálkozása után sikerül a baba. Orvostanhallgatóként azt is láttam, hogy a leterhelt egészségügyben nem mindig jut elég idő a beteggel való kommunikációra. Pedig ma már tudjuk, hogy a lelki egyensúly nagyon is fontos a gyógyulásban, épp úgy mint a fogantatásban. 

Éppen ezért fejlesztünk egy olyan innovatív programot, amely a testre nem csak egy gépezetként tekint, hanem figyelembe veszi a lelki és szellemi igényeket is, mindezt tudományos kutatásokra alapozva.”

„Gyógyszerészként több éve patikában dolgozom, ahol megtapasztaltam, hogy rengeteg nő küzd fogantatási nehézségekkel. Személyesen átéltem, ahogy nők százai többszörös sikertelen lombik program után a gyógyszertárban keresik a segítséget. 

Szívügyemnek tekintem, hogy segítséget nyújtsunk ezeknek a nőknek, a Truviva létrehozásával pedig éppen egy ilyen komplex megoldást dolgoztunk ki, azért hogy minden nő átélhesse azt a csodálatos érzést, amit az anyaság öröme jelent.”

Dr. Némedi Erzsébet​ táplálkozástudományi szakértő Truviva alapító


Dr. Némedi Erzsébet - táplálkozástudományi szakértő

Miklovicz Anita - pszichológus, coach, család és párterapeuta

Miklovicz Anita - pszichológus, coach, család -és párterapeuta jelölt

„Ez a kérdéskör sajnos a mi családunkban, baráti körünkben is egyre gyakoribb, mégis, mind a mai napig tabuként kezelt téma. Ezek a családok, nők nincsenek felkarolva a környezetük, társadalom által és egyedül vívják megterhelő küzdelmüket az anyaságért. Az utóbbi években rengeteg tudományos fórum, innovációs expó tanulsága számomra az volt, hogy a jövő egyik feltérképezetlen és sürgető problémája a női meddőség kérdése, erre születő termékek köre.”

Azt tapasztalom, hogy bár az orvosi kezelések palettája mára már színessé vált, azonban a pszichés oldallal kevesen foglalkoznak. A leendő anyukák megannyi kezelésnek vannak kitéve, amelyeket gépiesen követnek is, azonban a pszichés megterhelődésről kevesebb szó esik, pedig nagyon fontos lenne erősíteni a lelki ellenálló képességüket is.”

További közreműködő szakértők

Záborszky Zsófia, Pszichológus, család -és párterapeuta jelölt

Dr. Petrik Gábor, orvos

Hajdú Péter, táplálkozástudományi szakértő

A meddőség (egyik) abszurditása az, hogy mire magadtól, minden külső segítség nélkül képbe kerülsz a testi, lelki, szellemi egyensúlyhoz szükséges tudnivalókkal, az sajnos azt jelentheti, hogy elröppent az idő, és te még mindig gyermekre vágyakozva lombikozol.

Mi abban segítünk, hogy minél kevesebb legyen a felesleges kanyar és kitérő – hogy szinte gyorsítósávon haladj álmod, a szülőség felé.

Jobban értheted a testedben, lelkedben zajló folyamatokat, hormonrendszered működését, a párkapcsolati hatásokat, a lombik vagy más beavatkozás lépcsőfokait, várható történéseit.

Ha megtalálod az egyensúlyt és megérted, mi történik, hatékonyan tudsz együttműködni kezelőorvosoddal, pároddal, célirányos kérdéseket tehetsz fel, eredményesen kezelheted kavargó érzéseidet. Ez a tudatosság pedig megnöveli a siker esélyét.

Az utazás elindult és Te az elsők között lehetsz, akiknek ott a kezében az iránytű, ami közelebb visz az anyaság csodájához.

Scroll to Top