COVID-19 vakcina: Milyen hatással lehet a termékenységre? - Truviva

COVID-19 vakcina: Milyen hatással lehet a termékenységre?

Jogosan felvetülő kérdés napjainkban, hogy az újonnan kifejlesztett, még kissé ismeretlen vakcina milyen hatással lehet szervezetünk működésére?

            Tudósok a világ minden pontján szorgalmasan dolgoznak azon, hogy minél több adatot ismerjünk meg a COVID-19 vírus és az ellene kifejlesztett oltás hatásairól, nekik köszönhetően napról napra bővülő tár áll rendelkezésünkre ezekről az információkról.

            Ebben a cikkben a vírus ellen létrehozott vakcina és a férfi és női termékenységgel kapcsolatos negatív tévhiteket szeretnénk eloszlatni, ugyanis korábban felkapottá vált egy olyan gondolat, miszerint az amerikai fejlesztésű Pfizer nevű oltás hátrányosan befolyásolhatja a női termékenységet, mert az ellenanyagok megtámadhatják a méhlepényt. Szerencsére a kutatások bebizonyították, hogy ennek a tévhitnek semmilyen tudományos alapja nincsen.

            Egyik a sok professzor és tudós közül, Lucy Chappel, a Kings College szülész professzora is megnyugtatóan magyarázza, hogy biológiailag nem létezik olyan folyamat, ami lehetővé tenné a vakcina ilyen fajta mellékhatását.

            A Pfizer vakcina működési mechanizmusa azon alapul, hogy a vírus tüske fehérjéjének (Spike protein) mRNS-ét juttatják be szervezetünkbe, amiből sejtjeink kizárólag a virális tüske fehérjét képesek létrehozni. Az így elkészült tüske fehérje ellen immunrendszerünk ellenanyagokat képez, amelyek hatékonyan felismerik és leküzdik a vírust, ha találkozunk vele. Ezek az ellenanyagok nem károsítják saját testünk sejtjeit, így a méhlepényt sem!

            A felkapott tévhitet állatkísérletekkel cáfolták meg, ugyanis ezek a kutatások bebizonyították, hogy a méhlepényt nem károsítják a tüske fehérje ellen létrejött ellenanyagok.

            Ijesztően hangzik, hogy egy idegen kórokozó mRNS-e található az oltásban, azonban ez nincs semmilyen összefüggésben a génmódosítással! Fontos azt is megjegyezni, hogy mivel ez a vakcina a testünkbe csak a tüske fehérje készítéséhez szükséges virális anyagot adja, ezért mi magunk nem leszünk fertőzőképesek.

            További információk a COVID-19 elleni vakcináról az alábbi linkeken találhatóak:

Scroll to Top