Mennyibe kerül egy lombik ciklus? - Truviva

Mennyibe kerül egy lombik ciklus?

Jelenleg Magyarországon a mesterséges megtermékenyítéshez kapcsolódó beavatkozásokat állami támogatással is igénybe lehet venni, de csak korlátozott számban biztosítottak ezek az eljárások. Az 1997-es egészségügyi törvény alapján a házastárs/élettárs ivarsejtjével vagy donor spermiummal végzett mesterséges ondóbevitelt összesen 6 alkalommal finanszírozza az állam, míg testen kívüli megtermékenyítés és embrió beültetés esetén 5 teljes ciklust lehet térítésmentesen igényelni. Azok, akik mesterséges megtermékenyítéshez szeretnének folyamodni, felvételre kerülnek az intézményi regisztrációs listára. Az 1997-es egészségügyi törvény értelmében azok vehetik igénybe, ezt a szolgáltatást térítésmentesen, akik még nem töltötték be a 45. életévüket és orvosi diagnózissal rendelkeznek, ami szükségessé teszi a mesterséges megtermékenyítést egészséges utód létrehozásához. Az alábbi táblázat tartalmazza azokat az intézményeket, ahol közfinanszírozott formában is igénybe lehet venni a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos szolgáltatásokat. 

Megye

Város

Intézmény név

Baranya megye

Pécs

Pécsi Tudományegyetem

Budapest

Budapest

Forgács Intézet Egészségügyi és Szolgáltató Kft.

Budapest

Budapest

KAÁLI Ambuláns Nőgyógyászati Intézet Kft.

Budapest

Budapest

Semmelweis Egyetem

Budapest

Budapest

Sterilitás Egészségügyi Ellátó Kft.

Budapest

Budapest

Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak

Csongrád megye

Szeged

KAÁLI Ambuláns Nőgyógyászati Intézet Kft., Szeged

Csongrád megye

Szeged

Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

Győr-Moson-Sopron megye

Győr

KAÁLI Ambuláns Nőgyógyászati Intézet Kft., Győr

Hajdú-Bihar megye

Debrecen

Debreceni Egyetem Klinikai Központ

Somogy megye

Kaposvár

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház

Veszprém megye

Tapolca

Pannon Reprodukciós Intézet és Szolgáltató Kft.

További információk itt találhatóak: http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/egeszsegugyi_ellatasok/meddosegkezelesi_eljarasok/IVF_GYIK.html#Milyen%20medd%C5%91s%C3%A9gkezel%C3%A9si%20elj%C3%A1r%C3%A1sok%20%C3%A9s%20azokhoz%20kapcsol%C3%B3d%C3%B3an%20milyen%20vizsg%C3%A1latok%20vehet%C5%91k%20ig%C3%A9nybe%20a%20t%C3%A1rsadalombiztos%C3%ADt%C3%A1s%20terh%C3%A9re

Jelenleg a drága eszközök/berendezések és labordiagnosztikai technológia miatt az állami reprodukciós tevékenységes szorosan összefonódnak a magán egészségügy asszisztált reprodukciós szolgáltatásaival. Ráadásul a hosszú intézményi regisztrációs lista miatt sokan várakozásra kényszerülnek, ezért van lehetőség arra is, hogy magánfinanszírozással kezdeményezzék ezeket a vizsgálatokat és beavatkozásokat. Csak néhány példát említve az alábbi intézetek árlistái nyíltan elérhetőek a honlapjukon. 

Istenhegyi Géndiagnosztika: 

https://gendiagnosztika.hu/araink/

Kaáli Intézet:

https://kaali.hu/arlista/

TritonLife, Róbert Magán Kórház:

https://tritonlife.hu/leiras/arak

Scroll to Top